Taidekärpäsen puraisu ja ohjeet kestävään kiharakampaukseen!

Hei kaikki ihanat lukijat!

Toivottavasti kaikilla on ollut mieletön kesä takana ja energiat ladattuna ihanaan syksyn alkuun!

Itse olen puuhastellut taas kaiken näköistä. Viimeisimpänä villityksenä taidemaalaus!

 

Jotain tapahtui minulle muutama viikko sitten; marssin hetken mielijohteesta Stockan Akateemiseen ja ostin kerralla kaikki tarvikkeet, välineet ja canvakset ja siitä hetkestä eteenpäin olen kuluttanut kaiken vapaa-aikani nenä kiinni tauluissa, koko asunto täynnä maalinläiskiä siellä täällä.

Luovuus on mielenkiintoinen juttu ja saa alkunsa inspiraatiosta, joka vaatii tapahtuakseen hyvän, tasapainoisen, stressittömän ja onnellisen fiiliksen.

Kun sinulla on kaikki ihanasti ja olet onnellinen, ideoita alkaa tulvimaan mieleesi. Uskalla tarttua vaikka johonkin niistä, vaikka se voisikin tuntua hullulta ajatukselta. Omassa elämässäni parhaimmat asiat ovat tapahtuneet minulle,  juurikin inspiraation pohjalta tulleiden ajatusten toteutuksen kautta!

Tässä muutama työni;

IMG_3163IMG_3137IMG_3165

 

 

 

Tukkataikaa..Kuinka saat kolme päivää kestävät kiharat?

Hiukset ovat naisen kruunu ja pähkäilemme usein, miten saisimme kutrimme kauniiksi minimoiden tuskan, sähellyksen tuottaman tuskanhien ja kihartimen jättämät polttomerkit sormissa.

Olen tosiaan toiminut hiusalalla jo 12-vuotta ja muutama niksi on kaikille naisille jakamisen arvoinen=)

 

Tässä kuvat ja ohjeet 3 päivää kestävään luonnollisen kuohkeaan kiharakampaukseen;

 

1. Puhtaat, kuivat hiukset

IMG_3173

2. – Harjaa kuivat ja puhtaat hiukset kunnolla auki takuista. Anna lämpörullien kuumeta n. 10-15 minuuttia. Kun rullat ovat kuumenneet, aloita työ osio kerrallaan niskasta aloittaen.

– Itse rakastan isoja, pehmeitä muotoja hiuksissa, joten tykkään tupeerata hiusten tyven ennen rullausta. Et välttämättä tarvitse tupeerausta tässä vaiheessa, jos hiuksesi ovat paksut ja karheat, mutta jos ne eivät sitä ole, niin kokeile seuraavaa;

Aloita päälaelta, ota parin sentin osio, suihkuta tyveen hiuslakkaa ja aloita voimakas tupeeraus n. 3-4 cm hiuksen tyvestä. Älä tuhlaa aikaasi tai hiustesi kuntoa epämääräiseen sutimiseen sieltä täältä, vaan tee muutama hallittu veto ylhäältä alaspäin.

Käy tällä tavoin päälliosan tyvialue läpi. Nyt olet valmis rullaamaan!

3. -Ota piikkikammalla muutaman sentin paksuinen osio niskasta, laita muut hiukset nipsulla ylös pään päälle, jotteivat ne ole tielläsi. Kampaa piikkikammalla rullan mittainen hiusosio kertaalleen läpi, suihkuta sille muotoilusuihketta ja rullaa.

-Etene samalla tavalla ylhäältä alaspäin, kunnes koko pää on rullattu. (Niskasta päälaelle.)

IMG_3174

– Anna rullien vaikuttaa n.10-15 min.  (Jos rullaus ei ole ollut lännen nopeinta tasoa, niin voit aloittaa alimpien, niskarullien irrottamisen.)

4. Ota rullat irti aloittaen niskasta ja jatkamalla ylöspäin.

 

5. Kun lämpörullat on irrotettu;

                Ennen aukiharjausta:       eeva                                                  Aukiharjauksen jälkeen:  IMG_3169

– Tässä vaiheessa, nappaa aukikampausharja ja aukiharjaa kevyesti, päälaelta tupeeraukset siloittaen.

Jos et aukiharjaa hiuksia rullien poisoton jälkeen, voi lopputulos näyttää liian tehdyltä;  omaan mieleeni se tuo mielikuvan 80-luvun piipparilla tehdyistä kiharoista. Ei siis se tulos, johon tänä päivänä pyritään.

Kun olet aukiharjannut ja siloittanut päälliosan tupeeraukset piiloon, käy hiukset vielä kevyesti läpi isolla kihartimella, tai muotoilurautaa käyttäen niin, että suihkutat raudan alle osio kerrallaan kevyesti kiiltosuihketta. Tämä toimenpide on ehdoton, ja se kirsikka kakun päällä, joka viimeistelee lopputuloksen ja saa sen kestämään muutaman päivän verran.

Viimeiseksi kevyesti hiuslakkaa.

Huom. Panosta hyvään hiuslakkaan ja osta se kampaamosta. Kun panostat kunnon pohjatyöhön, kiinnitykset on jo luotu aiemmassa vaiheessa ja sinun EI tarvitse laittaa hiuslakkaa kiinnitykseen, kuin muutama suihkaus. Lakan jälkeen hiuksiin ei enää kosketa, vaan radalle, mars! Älä siis turhaan koita kiinnittää kampaustasi lakalla, mikään ei ole luonnottomampaa kuin kiharat, jotka eivät liiku heiluttaessasi päätäsi!

Muistisääntönä siis hyvät pohjatukiaineet, lakkaa hintsusti viimeisenä, jonka jälkeen näpit irti =).

IMG_3170IMG_3177

( Kuvankauniille mallille tehtiin myös pehmeä, korostava, hehkuva meikki. Blogiin tulossa step-by-step ohjeet eri meikkityylien toteutukseen lähiaikoina.)

 

Mitä seuraavana päivänä?

–> Seuraavana päivänä älä harjaa/kampaa hiuksiasi tyvestä latvaan! Nappaa luonnonharjasharja tai leveäpiikkinen iso kampa, ja käy todella kevyesti latvat läpi. Suihkuta hiusten tyveen kevyesti kuivashampoota ja pörrötä tyvi sormillasi. Lisää hiusten latvaan tippa kiilto-öljyä / -tippoja, ja olet valmis.

-Voit laittaa hiuksiisi nukkumaan mennessäsi 2-4 löysää paksuhkoa lettiä, jos olet taipuvainen sängyssä kierimiseen, näin kiharat ovat turvassa yön vaaroilta.

-Kolmantena aamuna samat toimeenpiteet, kuin 2. aamuna. Jos latva on jo ”pörröhötöä”, niin käy lopuksi pelkät latvat läpi muotoiluraudalla. Kun latvat ovat sileät, näyttää koko tukkasi visuaalisesti laitetulta, vaikka jossain niskavillojen syvyyksissä olisikin pari hassua marsua (takkuja), niitä eivät muut huomaa.

 

Ihanaa maanantaita kaikille ja muistakaa hemmotella itseänne!<3

 

 

Taidekärpäsen puraisu ja ohjeet kestävään kiharakampaukseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *